查看: 6481|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

巨金1轉同2轉

呢兩隻用黎加抗既, 1轉同2轉有冇分別嫁? 睇片個時好似見用1轉多D 咁既
回復

抗性問題方面是沒有差別,只是你可以想就是2轉比1轉更多初始數值(谷戰)

另外
金2 解封 玄槍 可做打手(加力,若不做打手可轉加血)
回復 支持 反對

呢兩隻用黎加抗既, 1轉同2轉有冇分別嫁? 睇片個時好似見用1轉多D 咁既
芝二3333 發表於 31-10-2015 16:18

加抗方面是沒有分別,但二轉本身抗性高好多
回復 支持 反對

感謝兩位, 只係奇怪點解d人會唔轉2轉, 仲以為王巨一轉可能有用 (野獸+冰斧)
同埋可能off topic, 我想問下4國兵轉印度兵個時係咪會變返做1 lv. 同埋想問下句刀印象係咪用米套最好? 成set 連埋解封個d 又大約幾錢 (如果300無想). 唔該曬大家
回復 支持 反對

回復 4# 芝二3333

人地唔轉係想升高D先轉紅利會高D
回復 支持 反對

感謝兩位, 只係奇怪點解d人會唔轉2轉, 仲以為王巨一轉可能有用 (野獸+冰斧)
同埋可能off topic, 我想問下4 ...
芝二3333 發表於 31-10-2015 20:37

用王巨一轉可能係無想緊
回復 支持 反對

如果你用200兵轉1轉 紅利會多 而200兵易買到/唔洗自己升
但如果你用2轉的話 1轉吸到200要返咁上下時間,
再加上可能係倉位問題
再加上1轉可以用武技, 2轉要解封先用到
回復 支持 反對

唔該曬大家, 但係我仲有D 問題, 想大家幫手答下

台男同台女分別適合D咩兵陣嫁? 如果有打手既話, 台男獨弓係咪會好過台女?

另外我依家諗著個兵陣 就祖燕金巨 + 句刀印象(打手),

仲有一隻就想搵隻可以打天既(無錢合龍) , 就諗緊天使 劉邦同申,

咁申打天就不嬲都強, 不過好似聽聞要無想300+250LV.個範圍先有用
天使就除左可以打下天 仲可以幫手做SUP
而劉邦就可以KEEP 著回MP?

唔該曬大家
回復 支持 反對

回復 8# 芝二3333

(其實依家己改為7將可以考慮一下 天使的保護十分有用 但劉邦通常用來打段/boss才加入)

除左申2  臣3,版3 都具有打天既能力 同申2咁上下勁  可以多多考慮一下
回復 支持 反對

唔該曬大家, 但係我仲有D 問題, 想大家幫手答下

台男同台女分別適合D咩兵陣嫁? 如果有打手既話, 台男獨弓 ...
芝二3333 發表於 1-11-2015 17:10

台男金巨印狐+主力兵
台女金巨印狐+主力兵
都是頂怪+主力兵打的玩法

台女金巨印狐+莫、朝幻武
就用來反

不過我不明白甚麼叫打手

打天呢……
天使可以用來打單隻多血天怪,但要強大就要無想,不過無想又差不多一條龍……囧
劉邦/申就用來群打小怪,這是龍/天使所不及之處。
反正是小怪,多放幾下就好,不用無想(你並非無限金錢的人)
申強大之處在於其範圍,越高級範圍越大,以我經驗,200已經很大了。

天使膜…
天使膜確實有少許用途。作用不大
而且開天使膜需要時間,自己衡量吧
回復 支持 反對