樂古Nakuz

標題: [日本]日本視覺系!!!! [打印本頁]

作者: 永恆的星夜    時間: 7-8-2007 15:16
標題: [日本]日本視覺系!!!!
你地鐘意邊隊視覺系...........一齊分享下 本人鐘意 The Gazette:lol
作者: ...Illusions*    時間: 7-8-2007 15:59
Antique Cafe 有首 スマイル一番イイ♀ 不錯哦
作者: q板豐仔    時間: 7-8-2007 16:35
A9 同gazette 同x-japan  呢幾個都唔錯
作者: 白羊    時間: 7-8-2007 17:41
作者: 飛人卡達    時間: 7-8-2007 18:36
作者: rico818    時間: 7-8-2007 19:32
作者: 真誠    時間: 7-8-2007 21:25
得個樣果 d

我聽歌唔睇樣

所以視覺系一向都吸引唔到我
作者: 初戀調色版    時間: 7-8-2007 21:58
alice nine 同Gazette
佢地唱歌好聽又靚仔
作者: hydroelectric    時間: 8-8-2007 11:01
安室吧

跳得唱得又sexy
sexy得里又吾會好似個倖田來未甘姣....-__-'''
作者: sochiho23    時間: 8-8-2007 11:09
the gazette,,,流鬼又型唱歌又好聽
a9麻麻地

原帖由 真誠 於 7-8-2007 21:25 發表
得個樣果 d

我聽歌唔睇樣

= =咁你要聽下佢地d歌啦,,,,,

作者: hydroelectric    時間: 8-8-2007 11:31
Gazette是啥?
作者: 飛人卡達    時間: 8-8-2007 11:38
作者: 川保久齡    時間: 9-8-2007 17:50
聽咁多視覺同J-ROCK
最好都係X-JAPAN,,
D野唔會太嘈,,又有層次,,
主音把聲夠爆,,
結他2個都勁,,
鼓落重DOUBLE BASS,,夠快
講勁都係X-JAPAN勁D,,
作者: [S]邪靈熊貓    時間: 12-8-2007 01:43
原帖由 川保久齡 於 9-8-2007 17:50 發表
聽咁多視覺同J-ROCK
最好都係X-JAPAN,,
D野唔會太嘈,,又有層次,,
主音把聲夠爆,,
結他2個都勁,,
鼓落重DOUBLE BASS,,夠快
講勁都係X-JAPAN勁D,,

請問J-ROCK係咩黎><?
我都係鍾意X-JAPAN多d....
作者: 陰陽座粉絲◆嘉    時間: 12-8-2007 02:54
看我的名字吧=v=
陰陽座的音樂我也很喜歡=v=
作者: ...Illusions*    時間: 12-8-2007 10:42
原帖由 陰陽座粉絲◆嘉 於 12-8-2007 02:54 發表
看我的名字吧=v=
陰陽座的音樂我也很喜歡=v=

A_A 原來是陰陽座
作者: 達達仔    時間: 13-8-2007 23:00
都係最鐘意x-japan  
a9 the gazette 都有聽
the nightmare 有少少....*v*
作者: 星※願    時間: 14-8-2007 15:46
GAZETTE 同 A9

推介GAZETTE GE cassis
好聽*V*
A9新戈首 white prayer 都ok丫,,
作者: 卍傻.古卍    時間: 18-8-2007 19:41
陰陽座啦 the GazettE啦 vidoll啦...
唔好話我花心啊 = =

陰陽座好多首歌都好正 不過我鐘意聽佢地既節奏多d
the GazettE就cassis啦 Burial Applicant啦同埋Chizuru都係好正
跟住Vidoll就 唔... 最新果首歌 CLOUD 都幾正架

講得唔好 唔好小我 = =...
作者: 陰陽座粉絲◆嘉    時間: 18-8-2007 19:42
標題: 回復 #19 卍傻.古卍 的帖子
想不到也有陰陽座的粉絲(拉走)
我很喜歡他們的歌調以及黑貓的唱腔...
作者: 卍傻.古卍    時間: 18-8-2007 19:57
我都好鐘意黑貓既唱腔
因為佢唱d歌高音得黎又唔會話走音 又唔話刺耳喎
跟住都好鐘意瞬火啊 佢彈又得唱又得喎
其餘成員比較鐘意就係斗羅喇 佢打鼓都幾勁架 好欣賞佢打鼓 = =
作者: 陰陽座粉絲◆嘉    時間: 18-8-2007 20:18
標題: 回復 #21 卍傻.古卍 的帖子
睇佢地 live好有震撼感(yayaya)
黑貓唱夢蟲果陣呢...
把聲雖然高
但覺得好悅耳=v=
作者: 珈琲店    時間: 18-8-2007 22:31
我都like陰陽座,d歌好有風格,而個look仲係陰陽師黎,好特別 ^^

作者: 珈琲店    時間: 19-8-2007 00:45
得個樣果 d

我聽歌唔睇樣

咁又唔好咁講 = =
其實你可以抱住"聽歌唔睇樣"呢個觀念聽視覺系都得嫁 ^^
視覺系既band唔係全部得個樣~
視覺系可以有樣有實力,可以有樣冇實力,都可以冇樣有實力
的確而家d band愈出愈差,我自己都聽過一d有樣冇實力既
亦都聽過一d打住視覺系旗號,但歌 & look or 台風,同流行既歌手樂隊沒太大分別,只不過樣子比較美型而已..
其實你肯去接觸,就一定搵到一隊岩你既,吸引到你既band

作者: siukit-0-`    時間: 20-8-2007 05:21
我鐘意the gazette`彩冷.^3^!
作者: __彥]]    時間: 21-8-2007 12:00
我最鍾意 :
1. アリス九號
2. アンティック珈琲店
3. 彩冷える
4. Bergerac
5. 雅Miyavi
6. ヴィドール
7. 少女-ロリヰタ-23区
作者: goodboy100    時間: 21-8-2007 12:16
我like 舊band malice mizer gackt時代
佢同mana 好正~3~
新就冇咩留意-3-'
作者: 珈琲店    時間: 21-8-2007 20:56
原帖由 goodboy100 於 21-8-2007 12:16 發表
我like 舊band malice mizer gackt時代
佢同mana 好正~3~
新就冇咩留意-3-'

有知音人 ._."
gackt & Klaha 果陣我都鍾意 ^^
點解唔聽Moi dix Mois牙 ?
作者: sochiho23    時間: 21-8-2007 21:07
gazette推介歌
-filth in the beauty
-defective tragedy
-cassis
-枯詩
-千鶴Chizuru
-Hyena
-Burial Applicant
-silly god disco

alice nine推介歌
-九龍
-春夏秋冬
-jewel
-fantasy
-Yami ni chiru sakura
排名不分先後
a9好少聽,,所以唔係好多

作者: 陰陽座粉絲◆嘉    時間: 21-8-2007 23:16
標題: 回復 #24 珈琲店 的帖子
+1
陰陽座係例子xd
作者: leo1028    時間: 22-8-2007 02:28
我就鍾意Gackt啦,因為我係Dears
作者: 珈琲店    時間: 22-8-2007 18:07
原帖由 陰陽座粉絲◆嘉 於 21-8-2007 23:16 發表
+1
陰陽座係例子xd

你只係聽陰陽座?
作者: 〝軒〞    時間: 9-9-2007 23:17
日本視覺系真係好正!!!!!!!
非常鍾意X..MALICE MIZER
GAZETTE,ALICE NINE都好正>/\<"
作者: 培育人才的人才    時間: 10-9-2007 02:08
我淨係聽過X-Japan......Coz they played metal music.
我唔理佢地個樣,仲之有好歌就得~
作者: aimar2021    時間: 10-9-2007 23:07
我以前鍾意plastic tree,不過而家我唔忌visual lu~
作者: Maksim2005    時間: 11-9-2007 15:18
我最鐘意都係雅MIYAVI
我覺得佢D結他真係型到冇野講
加上他個樣.......
真係會比到你聽覺同視覺既XX (唔知點講SOR)
作者: 7yin_wong    時間: 12-9-2007 04:22
Gazette!!!!!!!!!
作者: 冷月之悲    時間: 23-9-2007 23:28
我鐘意the  nightmare ,The gazette ,陰陽座
得個樣果 d

我聽歌唔睇樣

X-japan , 陰陽座 正喎
陰陽座首"鬼哭啾",兩個結他手既表現簡直一流
同埋我都覺視覺系好多廢band - -
有d廢到出晒名,邊隊就吾講啦,大家心照la
作者: 達達仔    時間: 26-9-2007 17:10
原帖由 冷月之悲 於 23-9-2007 23:28 發表
我鐘意the  nightmare ,The gazette ,陰陽座

X-japan , 陰陽座 正喎
陰陽座首"鬼哭啾",兩個結他手既表現簡直一流
同埋我都覺視覺系好多廢band - -
有d廢到出晒名,邊隊就吾講啦,大家心照la

邊隊 == 我真係好想知下=0= 睇黎我對V系既認識真係少/_\
作者: WiNDS*自由之風    時間: 26-9-2007 18:42
Alice nine 好像不錯
作者: ~007~    時間: 26-9-2007 19:40
我都有個同學鐘意,..... 衣隊野 = =
得閒我會聽下佢地d 歌
作者: 冷月之悲    時間: 27-9-2007 18:45
原帖由 達達仔 於 26-9-2007 17:10 發表

邊隊 == 我真係好想知下=0= 睇黎我對V系既認識真係少/_\

@@......
果隊band 系V幾出名架.....出名靚仔架
果隊band 系live 既時將d  guitar  solo改到勁易、d 音勁難聽(例:快既位就一個bend線代替)
如果大家知道果隊系乜隊,而覺得勁既吾好插我呀
作者: 達達仔    時間: 27-9-2007 19:41
原帖由 冷月之悲 於 27-9-2007 18:45 發表

@@......
果隊band 系V幾出名架.....出名靚仔架
果隊band 系live 既時將d  guitar  solo改到勁易、d 音勁難聽(例:快既位就一個bend線代替)
如果大家知道果隊系乜隊,而覺得勁既吾好插我呀

真係唔知波- -".......  我連bend線都唔知係咩 死火=0=||||  如果真係唔想係道講 寄信比我=v=" haha
作者: 冷月之悲    時間: 27-9-2007 22:45
原帖由 達達仔 於 27-9-2007 19:41 發表

真係唔知波- -".......  我連bend線都唔知係咩 死火=0=||||  如果真係唔想係道講 寄信比我=v=" haha

我send 左信俾你了。
聽visual band 不如聽普通j-rock (個人意見)
作者: Andy    時間: 28-9-2007 17:58
原帖由 冷月之悲 於 27-9-2007 22:45 發表

聽visual band 不如聽普通j-rock (個人意見)

是不是ALICE NINE .__.??
作者: 達達仔    時間: 28-9-2007 18:33
原帖由 冷月之悲 於 27-9-2007 22:45 發表

都有聽-_- 我聽v系 開頭都唔係因為佢地個樣先鐘意-_-   開頭仲覺得好樣衰(唔好插=0=) 跟住慢慢接受落黎=v=....有咩 唔係v系既 好聽架a"a
不過咁多隊 我都仲係鐘意聽x-vv-....佢地令我聽v系= =v
作者: goodboy100    時間: 28-9-2007 19:28
原帖由 Andy 於 28-9-2007 17:58 發表

是不是ALICE NINE .__.??

我都feel到佢講緊 哈
作者: kenneth516    時間: 28-9-2007 19:28
邊到有得dwon The Gazette d歌
作者: NiGhT    時間: 30-9-2007 09:06
鐘意alice nine
作者: 冷月之悲    時間: 30-9-2007 12:42
原帖由 kenneth516 於 28-9-2007 19:28 發表
邊到有得dwon The Gazette d歌

foxy , 有d 論壇都有得down
作者: 達達仔    時間: 30-9-2007 13:23
原帖由 冷月之悲 於 30-9-2007 12:42 發表

foxy , 有d 論壇都有得down

我地個壇就未見過~"~ foxy都唔太多.....好似某隊咁- - 搵得幾首
作者: 羅宋湯‵    時間: 30-9-2007 21:32
The Gazette 好似幾好咁...

唔清楚-3-
作者: Andy    時間: 1-10-2007 00:13
http://www.4shared.com/file/2538 ... wdVerified=e272f83f

the gazette - cassis
這是gazette 既名作,,我覺得真係好聽~除左x-japan ,,我鐘意既第2隊v系就係佢地
作者: 冷月之悲    時間: 1-10-2007 17:14
原帖由 Andy 於 1-10-2007 00:13 發表
http://www.4shared.com/file/25382963/9d8896f8/Gazette_-_Cassis.html?dirPwdVerified=e272f83f

這是gazette 既名作,,我覺得真係好聽~除左x-japan ,,我鐘意既第2隊v系就係佢地

我好鐘意  silly  god  disco, 蜷局, 東京中心, 百家鬼行
cassis  最尾個guitar  solo  幾好聽既
作者: 達達仔    時間: 6-10-2007 22:12
原帖由 Andy 於 1-10-2007 00:13 發表
http://www.4shared.com/file/25382963/9d8896f8/Gazette_-_Cassis.html?dirPwdVerified=e272f83f

@@ 咁岩 x都係我第一隊鐘意既v系喎 第二隊 唔記得了-__-|||
作者: 培育人才的人才    時間: 9-10-2007 19:10
原帖由 冷月之悲 於 1-10-2007 17:14 發表

我好鐘意  silly  god  disco, 蜷局, 東京中心, 百家鬼行
cassis  最尾個guitar  solo  幾好聽既

我呀哥隊band諗住夾Cassis,但我同我呀哥都覺得首歌好一般,
我仲有少少悶,又冇咩特別,都係聽番Dream Theater好......

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006635www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2