打印 上一主題 下一主題
收起左側

AMD 4000$ list 幫手check,thx

請問下呢2個底板有幾多ram槽,同support幾多mhz既ram??有冇1600?
kevin2117 發表於 7-9-2011 18:34

現時大多都係同時插4條(當然有D貴既就唔止..)
MSI果塊係支援到1600,另外GIGA果塊係2000(官網只寫2000/1333/1066)
回復 支持 反對

現時大多都係同時插4條(當然有D貴既就唔止..)
MSI果塊係支援到1600,另外GIGA果塊係2000(官網只寫2000/1333 ...
s15ooooo 發表於 7-9-2011 20:53

唔該哂,而家轉好哂,幫我check多次,諗住轉用msi板 ,,
想問下塊板咪寫sata3,6gb既?我個hard好似都係sata3,,係咪就自動行6gb既速度???
回復 支持 反對

MSI 870A-G46 AMD 870,DDR3,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B $570.00

呢塊底板支援埋sata 3 6G

只要你隻hdd係sata3..你插落sata3 port就會係行緊sata3
呢塊板全部sata port都係sata3!~
回復 支持 反對

MSI 870A-G46 AMD 870,DDR3,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B $570.00

呢塊底板支援埋sata 3 6G

只要你隻hdd係 ...
※暗雲之雷※ 發表於 8-9-2011 00:27

個list應該唔會改,最後想問下呢d野各有幾多年保養?
回復 支持 反對

個list應該唔會改,最後想問下呢d野各有幾多年保養?
kevin2117 發表於 8-9-2011 20:31

好難講..1年有,3年有,RAM就永久保都有TIM..(我家那兩條..)
睇下佢盒有冇寫囉...冇就要問賣野果個
回復 支持 反對

AMD Phenom II X4 955(Black Edition) -$890 3年保
MSI 870A-G46 AMD 870,DDR3,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B $570.00 5年保
Kingston DDR3 1333MHz 4G CL9 Ram -$170 永久保
WD Caviar Blue 5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD -$305 3年保
MSI DI-R6850CP HD6850 CYC 1G GDDR5 Power Edition OC -$1330 3年保
LG GH-24NS70 24X SATA BK DVD Writer -$140 1年保
Cooler Master Real Power Pro 460 (RS-460-ASAA-D3)(80 PLUS 銅牌認證,內建一組 120mm 控溫風扇) -$420 5年保
Case: CoolerMaster Elite 311 -$250 1年保
Total: $4075
回復 支持 反對