打印 上一主題 下一主題
收起左側

求$5000以下 主機+mon

咁樣即係點?
4gb ram 一定要
4核 一定要
個顯卡我想5670
回復 支持 反對

如果你一定要四核心同埋4g就可以出呢張list

顯示卡用hd5750~比起hd5670更強

AMD Athlon II X4 630 (2.8GHz) $770.00
Msi 770-C45 M/B $470.00
Kingston DDR3 1333MHz 2G Ram $360.00
Kingston DDR3 1333MHz 2G Ram $360.00
WD 500G AAKS 16M HDD $370.00
His HD5750 iCooler4 512M GDDR5 $870.00
Cooler Master RS460 ASAA 80Plus (Bronze) $440.00
DVD Writer 24X SATA $180.00
Case: $200.00
Total:  $4020.00 (剩返既可以揀Mon買)
回復 支持 反對

1. A-DATA DDR-3 1333MHz 2G Ram HK$ 360 1 HK$ 358 *2 716
2. AMD Athlon II X4 ADX630WFGI 630 CPU [AM3] BOX 盒裝 HK$ 772
3. ASRock M3A770DE AMD 770,DDR3 M/B HK$ 475
4. COOLER MASTER CA-RC334KK Elite 334 ATX Case 全黑色 HK$ 260 1 HK$ 260
5. Cooler Master RS460 Real Power Pro 460W 80 Plus 火牛 HK$ 439 1 HK$ 439
6. HIS HD5750 iCooler4 PCI-E 512MB DDR5 HK$ 870.00
7. LG GH-24NS50 24X DVD Writer /SATA/黑色 HK$ 172 1 HK$ 172
8. WD Caviar Blue 500GB 5000AAKS SATA II/16MB HDD HK$ 368 1 HK$ 368

總數: HK$ 4072
MON就你選擇啦
BenQ 20" G2020HD LCD (16:9,40000:1,DVI,5MS) HK$ 940.00
BenQ 21.5" G2220HD LCD(40000:1,DVI,1080p) HK$ 1,080.00
回復 支持 反對

個d機箱好係咪要買返部大底?
另外可以係邊到有得齊齊呢d料?
仲要有得平既
回復 支持 反對

#13 張List 已經包埋機箱,可以放心去執料
我個人覺得Centralfield會容易話為D(講價易D),料你講得都應該有,除非佢冇貨。
回復 支持 反對

另外2C 都唔會點比DISCOUNT,比都唔多

我去開JUMBO既,起碼有DISCOUNT,平百幾二百
回復 支持 反對

最大問題Jumbo..好多時都無黃金個邊咁多貨

同埋萬一Jumbo無貨..又處於MK~要走多轉去SSP既話..車費時間都要計

老實講..Jumbo有d料係貴過黃金~比高少少Discount..
以為真係平左好多..但係事實上都係平dd

Centralfield既做法都係咁

另外2C..標價既貨好多時都比較標準..所以比既Discount唔會比得太高

Anway~~各位買家都係小心格價睇清楚^^
因為宜家個社會係好多商業手法~
回復 支持 反對

起碼主要既野係平過3C 格過價

唔會話冇貨既,冇既可以轉番同級數,價又唔會差得遠,通常呢個時候會再比DISCOUNT
回復 支持 反對

例如啦
Cooler Master RS460 呢期都好多人出~叫做主要既野~人人都需要火牛
$439 Jumbo
$439 某C
$435 某C
$440/以上 某C

WD Caviar Blue 500GB 5000AAKS SATA II/16MB HDD 約$368
某C約$360或以下

Jumbo無貨既機會率係較黃金高..^^"
回復 支持 反對

呢隻牛出親都有@@

HDD我知你講邊間,但CPU 佢又貴番@@
回復 支持 反對