打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] 關於代打等事,眾會員的價值觀調查

關閉 [複製鏈接]
每次抽水帖都會出現大量人生教練,咩風氣黎...而家興?你自問你自己有冇資格教人點樣做人先啦....... ...
m16a2 發表於 6-7-2012 13:06

孔生講過幾句名言:

1) 不恥下問, 當發現有人在某方面的水平或智識比你高時,不恥下問,不因對方身份比你低下而感到恥辱,也不會因對方身份比你高時感到自卑

我不敢說我比你/你的代打朋友聰明,大家只是分享一下

我可以用比較中肯的語氣跟你心平氣和地說話.......

我會尊重你,即使你地有可能同代打做假有比較大的關係........

你有嗎?
你識尊重人嗎?

單從你一句每次抽水帖都會出現大量人生教練,咩風氣黎...而家興?你自問你自己有冇資格教人點樣做人先啦

當你自己出現問題時,唔檢討自己,反而不停去找人地問題

就好似而家某d"犯民"人士甘,自己個個潛建當冇事,老梁潛建就要殺左佢甘樣

佢地呢d   50步笑5步  的人,有資格說什麼呢請問?
回復

of course 反對

件事其實本身真是很簡單
但係你又可吾可以將事件的來龍去脈list出黎?? ...
hillson09 發表於 6-7-2012 12:04

我都冇點講過單野,你主要睇#1吧,版主

我只係講緊而家有人犯左錯,仲當自己冇錯,係度話人地屈佢

其他再詳細d的事因為我真係唔算很清楚,我都冇發表過任何意見

唔信你自己睇反舊文

總之而家結果係某公會已經認左搵你公會d人搞代打

事實上未正式實拖,所以佢覺得自己一d錯都冇
回復

SD打太多, 社會接觸得少, 係遊戲仲可以死頂, 真正出黎社會做人仲係KEEP住呢種態度基本上唔會有路行: ...
papageno 發表於 6-7-2012 13:01

可能人地仲細,網上世界大家都有個面具

所以都可以死頂不是嗎
回復

有冇人綜合下
我睇得好亂
tappy 發表於 6-7-2012 13:14

我懶得搵資料俾你

大意如下啦,有錯請提出

1) 昨天.有位正義j哥 公開左某大型公會a搵某大型公會b代打會戰比賽一事
2) 之後罵戰等等, 最後公會a的人認左自己搵人代打
3) 好似某大公會b的原會長+sd版主話佢地係唔會接受代打
4) 公會a的人認左自己搵人代打,不過因為比賽仲未開始,佢只係想犯法而未犯法,所以佢冇錯,佢同時對樂古感到失望
5) 罵戰不停更新,佢地間中一個post講到要報警之類, 搞成點就真係唔知了
回復

孔生講過幾句名言:

1) 不恥下問, 當發現有人在某方面的水平或智識比你高時,不恥下問,不因對方身份 ...
雷臣 發表於 6-7-2012 14:29

孔子你都講埋出黎,哈....不過你又聽過孟子ge一句說話"人之患,在好為人師"未?我唔解釋你應該都明句野點解~咁多人走出黎說教出於咩心態呢?唔通係你地自以為高人一等有資格出黎教訓?你地覺得你地又覺得你有邊方面水平比人高呢?抽水ge仲話中肯客氣- -咁都講得出你真好野......仲有ar,我冇教訓你地啊,我問你地幾個問題ja~係你地答唔到反過黎教訓番我ja~
回復

孔子你都講埋出黎,哈....不過你又聽過孟子ge一句說話"人之患,在好為人師"未?我唔解釋你應該都明句野點解~ ...
m16a2 發表於 6-7-2012 14:58

你同我扯到甘遠做乜=.=

到呢一秒鐘為止.某些人做錯左都仲未肯認

另外我係唔識佢地任何一個人的,我也很少在樂古發言,

不過點都好啦

我都承認佢地有d語言上講得難聽左d,搞到你同你d代打朋友更火

不過,唔好笑住@@

你d語氣都唔好得去邊
回復

夜d先上來同大家吹吹水啦,我仲有d野忙緊
回復

你同我扯到甘遠做乜=.=

到呢一秒鐘為止.某些人做錯左都仲未肯認

另外我係唔識佢地任何一個人的,我 ...
雷臣 發表於 6-7-2012 15:15

哈哈...自己唔回應就話人扯得遠,最後我問咁多問題都係冇人出黎答我,講野就大大聲,比人質問就冇聲出,冇聲出就話人語氣差= =你惡晒la咁;P同埋又番番我早前一個問題,咁我只好問多次....點解我地要向你地道歉?以我地之間ge關係黎講我地有冇需要向你地道歉,同你地有冇資格接受我地道歉?我問咁多問題你唔止唔應,有d仲睇都唔睇...唔會檢討自己ge人好似係你地wo~
回復

哈哈...自己唔回應就話人扯得遠,最後我問咁多問題都係冇人出黎答我,講野就大大聲,比人質問就冇聲出,冇聲出 ...
m16a2 發表於 6-7-2012 15:22

god

你問左我d乜,我真係睇唔到,麻煩你講多次,謝!

同埋唔好乜野你地你地, 我真係唔識佢地@@  唔好將附近條村d陳生李生要回答的問題都入晒我數

而且我冇要求過你地道歉

只係講過一句,錯要認,打要企定, 做事用良心等.....

叫你地因為代打事件公開道歉的又不是我,唔好入晒我數=.=
回復

不過話說回來
唔係講針對某個人阿

我好欣賞你一種野,就係起碼敢用正身講說話

做野先啦,夜先先再傾好吧~
回復