查看: 29976|回復: 295
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 「事後孔明,馬後炮?」 今鑊作為對岸既版主都冇臉比

關閉 [複製鏈接]

今鋪大將戰既比賽   對G1真係好肯失望

比賽場地細    唔超過400呎   大概係2/3間課室

成個SD比賽場地   半隻眼望晒

望番另一邊  暗三國既比賽場地(隻game同樣G1代理)

設係遊戲展大會舞台 全個場佔接近2000呎  同你中學個禮堂差唔多

場地唔緊要 最重要都係有得比賽

比賽之前

一見到G1批精美硬體 心知不妙

keyboard ,mouse 一望就知係平價貨 幾十蚊有交易果種

又殘又舊 表面仲有好多污漬同灰塵  

我番大陸2蚊一粒鐘既網吧 以為果度設備已經好殘

點知真係一山還有一山高 呢個情況仲係出現係一間大型網遊公司

果種殘破程度 分分鐘 打打下 成個鍵盤裂開半截都有可能

G1果批「好野」有幾正  有份到場比賽既巴打心照

之後 G1運左批貴野過黎   係頭先暗三國用黎比賽既

深水涉價 5舊水既靚滑鼠+同牌子既靚耳筒連咪 

心諗今次實無死啦 

點知 佢地好快手就收番晒 放入櫃上鎖 

完全唔係諗住for SD比賽用

至於SD比賽用既keyboard ,mouse依舊不變   

又殘又舊又污糟 失靈情況更加極嚴重

比賽時:

試過mouse連按5~7次 都射唔出一槍 (經常)

試過mouse完全失去反應 2~4秒 有人試過10秒 (一時時,已足以致命)

試過keyboard按ww前衝 放開手  

部機仍然衝前2~3秒先停 按左右衝都打斷唔到(我地隊無正最嚴重)

mouse靈活度(DPI)極差 就算將控制台+SD設定既靈敏度都調到最高

用力拖一下 最盡都只係轉到90度 要轉180度? 請全力拖到隔離隊友張枱

至於放地圖炮更加係完全甩唔到....固定地圖炮?

keyboard ,mouse反應力極差 按下去 普遍每個機體動作 (格鬥,射擊,移動,跳躍,沖刺)

都一定有0.3~0.5秒既Delay (延遲)  同敏捷無關

你娘親生狗眼,差別對待咁極端?

暗三國比賽   就5星級

SD比賽        板間房? 定 籠屋?  我諗係狗竇

我開始懷疑SD online到底係唔係G1旗下?  

試問在場比得賽既玩家 個個紅底 齊機   有邊個冇俾錢玩SD?

每年都上繳唔少啦?

依家SD比賽 你全set殘廢組合益我地咁多謝?

仲慘過食M記悲傷樂園餐

本是同根生 何解同暗三國差別咁大?

比賽前 其實我有問過 點解SD比賽唔換暗三國比賽果批高科技

班豬西定GM  (sor 我真係分唔清

一味話唔換得唔換得 問佢原因又支支吾吾

問左好耐.... 最後比我既答覆係: 唔夠時間換 

(不過唔知點解夠時間 食飯,行行企企,好耐心咁將批高科技入盒封存  最後hea左半個鐘 先開始比賽lol) 

今次SD比賽結果 好多人都覺得係爆大冷

但我親身體驗過 反而覺得唔太出奇

認真 咁既比賽配備 真係高手都變庸手

我地呢隊純粹堯幸入圍 不值一提

但好似雪糕,彈珠咁....就真係sad

舉個例子

一名善戰神槍手 

係真正戰場上 

只配備一支

最殘舊又容易卡彈既火藥槍   

最後能有幾大發揮   

可想而知.....

呢個就係今次比賽所有參賽者既情況

G1對隻online game既誠意仲有多少?

一次官方比賽,慧眼見真章

題外話1:

其實早前我已經同其中一位負責SD既GM傾好

自備滑鼠係冇問題 現場會俾我地換 

但到場自備左mouse又話唔換得

結果都同G1班人嘈左好一段時間   有到場應該知

仲好記得G1班人

「你一係打,一係走」 

呢句重複左不少於10次

題外話2:

另外同狗性果隊講番聲唔好意思

完場果陣 我地隊阿樂已經火到沖左出會場

而我地去左追佢 

下次有機會再約你地出黎玩下 網吧又得 點都好

至於差狗性果筆數 得閒先a_a

有去過現場玩既樂古會員留言:

頂你BL
我刀都甩唔到 地圖炮又陏唔到 WTF
健心 發表於 25-12-2011 01:16

SP?
你問ANA都知我隻MOUSE比我郁左超過5次張枱 但係永遠都係原點
wingyat92 發表於 25-12-2011 01:32

真係中哂伏
冇跟你地丟走個mousepad
玩IJ鏢甩唔到
開地圖炮點FING都FING唔到sosad
下次真係4部全彈必算
kaiant1001 發表於 25-12-2011 02:31

好評論!!!冇得唔按支持
我第1日去試玩,望到D設備,已經心諗係5係從堆田區汁返來?
有咩可能俾D個樣殘過鴨療街10蚊件既keyboard ,mouse,mon,刀算la,玩上去仲虧....5想講
所以比著我刀火,樓主D隊友火爆爆走左也是有情理.
loneyA 發表於 25-12-2011 02:40

我去玩過一次  滑鼠廢到火  轉身要我轉2次  想收刀刀收唔到
好心咁得閒就換左d設備去啦  比我屋企仲廢咁我出黎打做乜?!
Siu乂小聖 發表於 26-12-2011 13:03

評分

參與人數 34Bravo! +34 收起 理由
lauchunnam01 + 1 G1好廢...
乂千仔乂 + 1 g1垃圾
94581653 + 1 垃圾gameone
v27116278 + 1 G1 89078
藤星 + 1 LoL

查看全部評分

回復

垃圾gameone,仲垃圾過新高
回復 支持 反對

雖然我唔係現場, 但係憑你講既野,我幻想到.
回復 支持 反對

g1唔知搞乜鬼,隻暗三國online分明就抄war3,真係呀,g1係根本無想過要搞sd lor覺得
回復 支持 反對

已對gameone看透了..
回復 支持 反對

頂你BL
仲有火個個係你定7樂
回復 支持 反對

頂你BL
仲有火個個係你定7樂
健心 發表於 25-12-2011 01:16

同GM嘈果個係7樂 戴cap帽的

我比賽前已經同GM嘈完 傾唔掂數

之後比賽果陣 7樂再鬧多鑊
回復 支持 反對

又要人地比賽~拿D死廢機出來~有咩水準都發揮唔到LA~表你個X
整個比賽出來~D硬件睇得都好~拿D廢硬件~你不如唔好整個比賽LA
回復 支持 反對

之前先讚完//..
回復 支持 反對

我唔係打個個 我都好燥 d?工作人員最後解決方法更勁 佢問一係打 一係走 你唔想打個話咩走lo 個時我真係想打

佢 頂你個x                  對於差別待遇的原因 唯一解釋便是 人地隻game 新過你 ........................
回復 支持 反對