查看: 3151|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [教學]*彩bh╭ =]"

唔好意思牙...>__<
之前應成左d人話開教學..但我上個月唔係好得閒..
so而家先開>____<*`請見諒=/\=....

對對對對對對對對不起-~~~~~~~~~~-"...

這是...一個彩bh*`的教學*3*...

em...係因為我簽名圖"有一張圖係..有彩bh的=]"
so"...fd子都問我點整...
而都有d人話想學...so我整左呢個教學出黎=3=''

為防大家睇唔明..or想睇戈陣死圖...
我會文字+圖教學=]"
教得唔好請多多見諒=/\=!!!!!!!!!
唔明可以問的^^..pm我...or 呢樹留cm問我啦~
歡迎問問題啊-3-'''不過...我唔一定識答...
識既會盡答=)"

好...廢話講完....教下點整了=]"

Step"*******
1`*)開ps"...之後開你想整既圖=)

2`*)圖層>>新建>>圖層"

3`*)禁確定 {ps::我覺得個透明度教細小小會令d"..不過...教唔教由得你地啦*v*"}
之後就應該變左咁...

4`*)係右下戈樹...禁番新開戈個圖層"之後禁個好似f字既野

5`*)簡漸變疊加

6`*)禁個箭咀"

7`*)禁彩色=]" ps::2個都得-3-*

8`*) 之後就簡番你想印既bh"~~~

咁就得架啦=]"
em"....如果覺得唔係好岩效果既...咁就開番個漸變戈個野出黎-0-  教下角度同縮放咁啦=   ="...

完成圖::

希望有hw睇啦:]"

不可轉貼`*******!!!!!!!!

ps:其實係可以印左bh先整6同7...咁樣就可以教到位
但如果你想唔照住個比例既彩色咁就要開多幾個圖層整啦*w*

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
siu芷 + 8 精品文章

查看全部評分

回復

去yahoo 搜尋打brush 都彈好多比你-0-...你可能試下搵=0=!`
回復 支持 反對

原帖由 forever健 於 23-12-2007 18:11 發表

= =''...原來係甘....可惜= =我連基本要ge bh都冇- -''

你可以係其他論壇搵下既.__.
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
原帖由 ‵白羽★希〃 於 23-12-2007 15:31 發表
感謝芷芷同雪雪幫我解答問題=+=!!>3

= =''...原來係甘....可惜= =我連基本要ge bh都冇- -''
回復 支持 反對

原帖由 ‵白羽★希〃 於 23-12-2007 15:31 發表
感謝芷芷同雪雪幫我解答問題=+=!!>3<"{親一個..~*!}
..em...個程式..我回post都回過...
係頂post有的...-___-"....
至於印bh....
我唔可以知你想用咩bh黎做彩色bh的...對嗎=]?"...
你地用咩bh我都唔知架ma-__-...
咁我又點整張圖出黎呢...
唔識用bh可以睇番http://www.nakuz.com/bbs/viewthread. ... p%3Bfilter%3Ddigest
有問題歡迎發問=)*
感謝大家對於這教學的好評=]"...

=3="唔駛多謝...你要錫我要錫好多次架啵a_a"
呵呵=v="
因為你整得好..所以當然會有好評-3-"
回復 支持 反對

感謝芷芷同雪雪幫我解答問題=+=!!>3<"{親一個..~*!}
..em...個程式..我回post都回過...
係頂post有的...-___-"....
至於印bh....
我唔可以知你想用咩bh黎做彩色bh的...對嗎=]?"...
你地用咩bh我都唔知架ma-__-...
咁我又點整張圖出黎呢...
唔識用bh可以睇番http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... p%3Bfilter%3Ddigest
有問題歡迎發問=)*
感謝大家對於這教學的好評=]"...
回復 支持 反對

原帖由 forever健 於 23-12-2007 04:28 發表
我想問呢''我做到最後個到5識 - -
之後就簡番你想印既bh"~~~

好似印bh咁簡bh之後印..
唔明既話睇::
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... p%3Bfilter%3Ddigest
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
我想問呢''我做到最後個到5識 - -
之後就簡番你想印既bh"~~~<<點樣整- -
回復 支持 反對

原帖由 Kee~! 於 22-12-2007 20:47 發表
教學很好用-  -
貼埋 個程式出黎下載仲好- -

有程式牙-.-"...個程式係置頂果度會搵到-.-
你沒搵過就話人地沒貼-___-"....

原帖由 型昭昭 於 22-12-2007 15:30 發表
可唔可以比呢個程式比我牙=3=

個程式係置頂果度會搵到=0="
回復 支持 反對

原帖由 Kee~! 於 22-12-2007 20:47 發表
教學很好用-  -
貼埋 個程式出黎下載仲好- -

程式下載點在置頂
回復 支持 反對