樂古Nakuz

標題: 想問下新原作任中部BS機的特色 [打印本頁]

作者: NELS0N    時間: 15-8-2012 22:03
標題: 想問下新原作任中部BS機的特色
新原作任一出,相信都有一部份玩家會想刷任攞新機
但係我上戰紀睇過哥兩部渣古,人氣好似唔多高,亦都唔多人用,
部BS渣古 比我感覺,除左技2特出外,只係強化版的MS-B(只係個人感覺)
尼個任又比較難刷(特別第3關),更新第二日已經唔多人刷尼個任
想請教下其實尼部BS渣古係唔係真係咁好用,有冇咩特點?
作者: 天才A    時間: 15-8-2012 22:06
有愛就自然會想要 ~.~
作者: 858726711    時間: 15-8-2012 22:09
收集狂-.-
作者: foodus    時間: 15-8-2012 22:34
渣古收集狂
作者: f22b    時間: 15-8-2012 22:37
其實我都覺得刷其他任好d
作者: 菠蘿君    時間: 15-8-2012 23:21
我刷任機除咗布1同某幾部之外其他都係用黎草~
作者: zeros2000    時間: 15-8-2012 23:23
刷任/收集
對D人黎講有愛,而我只係為左部CS渣先刷
作者: strikex105    時間: 15-8-2012 23:59
回復 7# zeros2000

cs渣+1
好想玩佢3武~~
作者: 鰐島亞紀人    時間: 16-8-2012 00:06
收集..難刷..放棄
作者: bevisyin    時間: 16-8-2012 00:22
同路人玩左大約30場 30x4=120機會都唔中
作者: gundam889    時間: 16-8-2012 01:42
4場中bs..
3小時5中cs...
作者: dragoonkwok    時間: 16-8-2012 03:54

CS 渣古 II F2 (E.F.S.F.式樣) 主要是三武漆彈, 漆彈打對方後在雷達上會顯示對方位置, 另外二武機槍好大力!

BS 渣古 II F2 (指揮官專用機) 主要是技二, 鐵一般的指揮官, 機體血量50%以下時,持續推進時間上升+50%,所有我方機體的防禦力上升+6.0。
話明是指揮官機, 跟本就係用來將"全隊人的防禦力爆防"

其實呢個任好易刷, 重點是要用岩機, 建議出場機體如下:
1) 房主, S-V2B 或 S-智天, 第一關二關一開場要"X", 第三關全體走佬唔好戀戰,  S-V2B 及 S-智天 打山上怪可以令船加快速度
2) 隊友一, 最少要一部 S-V2B, 用三武來打第三關山上怪可以一炮死及可以令船加快速度, 及用一武來幫隊友打埋身怪, 注意第一第二關不要用三武倒地
3) 隊友二及三, 最少要一部 S-重, 用來做主力打第一第二關, 及在第三關用來幫 S-V2B 開路, 但記住唔好戀戰

3張圖各5場中 ^.^V

作者: miceho97    時間: 16-8-2012 08:33
渣古,真男人用既
作者: alpth    時間: 16-8-2012 08:54
開頭唔識刷
連輸左幾場
一贏到一場就中左隻BS圖
跟著好開心就出左場看材料
發覺重要埋張CS
!@#$%^&*
作者: 水無月雪走    時間: 16-8-2012 11:54
渣古永遠只是高達的虐殺品.....
作者: 199xabc    時間: 16-8-2012 12:01
特色...好多機都冇嫁啦,
不過都有人玩
作者: 不要再說了    時間: 16-8-2012 12:02
嘛,用此bs打了二十場
感覺氣量有點不足,開技2先有正常水平
亮點是3武爆風大,射速快,回填極快
用來打掩體或導向飛彈效果非常不錯
但不能連射兼自帶硬直對上拳頭會十分理虧
而且感覺2武3武很難連接,就算對上布機都相當脫力
至於專技只是防指跟突指混合版,效果不見特別出眾
唯一比其他有角渣優勝的應該只有全彈SP吧...
作者: 君子殉凶    時間: 16-8-2012 12:44
渣古帝
作者: s053a17sa    時間: 16-8-2012 14:32
BS機收集狂~~~
作者: dragon21    時間: 16-8-2012 14:58
我都覺新任D渣古廢廢地
作者: 王仔飯    時間: 17-8-2012 12:26
對於渣古愛好者..呢2部機係神機OAO

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006635www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2